Hogyan készítsünk raklapból padot és dámatáblás asztalt

96% of 100%
A raklapokkal kevés pénzből is teljesen új külsőt kölcsönözhet kertjének. A raklapból készült, görgőkerekes pad robusztus, rusztikus megjelenést kölcsönöz kertjének. A hozzá tartozó, raklapból készült dámatáblás asztal sok-sok szórakozást biztosít.
 1. 1. lépés: A raklapok nincsenek felületkezelve és szálkásak lehetnek. Ezért érdemes minden raklapot csiszolni, hogy azok simák és szálkamentesek legyenek.
 2. 2. lépés (pad és asztal): Helyezzen két raklapot megfordítva egymásra, a pad üléséhez, illetve másik két raklapot az asztalhoz. Rögzítse egymáshoz a raklapokat csavarokkal, hogy megelőzze azok elcsúszását. Hajtsa be a 4x50 mm-es csavarokat akkus csavarozóval a kilenc blokk mellett.
 3. 3. lépés (pad): Fűrészelje le a köztes léceket a háttámla alatti részen. Ez egy mélyedést alakít ki a háttámla számára
 4. 4. lépés (pad): Az utolsó raklap alkotja a pad háttámláját. Fűrészelje le a hátsó sor blokkot és két felső lécet (szükség szerint használjon kalapácsot és vésőt). Megjegyzés: Hagyja épen a függőleges léceket. Fűrészelje azokat 16,5 cm hosszúra.
 5. 5. lépés (pad): Csúsztassa a háttámlát az ülés mélyedésébe, hogy az rézsútosan álljon. 5x70 mm-es csavarokkal rögzítse a háttámlát.
 6. 6. lépés (asztal): Fűrészelje a léceket a megfelelő hosszra, hogy azok kitöltsék a raklapasztal felső réseit és rögzítse azokat szögekkel és/vagy faragasztóval. Ezáltal eltüntetheti a réseket az asztal felső oldalán.
 7. 7. lépés (asztal): Csiszolóval csiszolja simára a raklapasztal felső felületét.
 8. 8. lépés (asztal): Vigyen fel egy réteg fehér festéket. Lefestheti az egész asztalt, vagy csak a felső oldalát.
 9. TIPP!

  Egy réteg festéket, lakkot, vagy pácot is felvihet a padra tetszés szerint.
 10. 9. lépés (asztal): Vonalzó segítségével, ceruzával rajzoljon dámatáblát az asztal felső oldalára. Ezután fesse át a vonalakat egy ecsettel. Mivel már felvitt egy réteg fehér festéket, már csak a fekete négyzeteket kell kifestenie (8x8 cm).
 11. 10. lépés (pad és asztal): Csavarozzon négy forgós bútorkereket a négy külső blokkra a pad és a tábla alsó oldalán. Ehhez használjon 6x50 mm-es csavarokat.
 12. TIPP!

  Díszítse a raklap-padot párnákkal. Ez kényelmesebbé teszi a padot és jól mutat.
 13. 11. lépés (asztal): Szúrófűrésszel vágjon 24 db 2 cm-es korongot a faágból. Felüket fesse fehérre, a másikat feketére.
 14. 12. lépés (asztal): Helyezze a dámafigurákat a táblára. Élvezze a játékot!

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Hogyan készítsünk raklapból padot és dámatáblás asztalt

4.8
4.8 of 5

13 összesen

 • 5
  11
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0