Hogyan készítsünk rovarhotelt

82% of 100%
Segítsen a természetnek, készítsen rovarhotelt kertjében. Tavasszal és nyáron ez búvóhelyet és szaporodóhelyet biztosít, míg a hideg, esős hónapokban tökéletes hely a méhek, poszméhek, katicák és lepkék átteleléséhez. A rovarhotelek igen népszerűek. Néhány egyszerű lépéssel Ön is készíthet egyet.
 1. 1. lépés: Készítsen két 70 cm-es lécdarabot (oldalfalak), egy 23,2 cm-es darabot, egy 25 cm-es darabot és négy 20 cm-es darabot.
 2. 2. lépés: Döntse meg a szúrófűrészt és vágja el a kiálló felső széleket 45 fokos szögben. Itt lesz majd a tető.
 3. 3. lépés: Csiszolóval csiszolja simára a vágási felületeket.
 4. 4. lépés: Rögzítse csavarokkal a négy lécet a rovarhotel két oldala között. Fúrja elő a lyukakat vékony fúrószárral, hogy a fa ne repedjen meg. Kezdje alulról, ügyeljen rá, hogy szintben legyen és tartson körülbelül 20 cm távolságot a lécek között. Hagyjon rá körülbelül 10 cm-t felül.
 5. 5. lépés: Ezután csavarozza össze a tető két darabját rézsútosan, 90 fokos szögben, és rögzítse azt felülről csavarokkal.
 6. TIPP!

  Ne fesse le és ne lakkozza a rovarhotelt. A festékszag elriaszthatja a rovarokat.
 7. 6. lépés: Hajtson be egy csavart egy falba vagy kerítésbe és akassza fel rá a rovarhotelt.
 8. 7. lépés: Most ideje feltölteni a rovarhotelt. Vágja darabokra a bambusznádat a szúrófűrésszel és töltsön fel vele egy rekeszt a rovarhotelben. A legjobb megjelenés érdekében elől egy síkban rendezze el.
 9. 8. lépés: Vágjon le faágdarabokat a szúrófűrésszel. Ezután fúrjon az ágakba számos mély lyukat a különféle fúrógépszárakkal. Ideális esetben a lyukak 2 mm és 9 mm közöttiek legyenek. Töltse fel a rekeszeket fakéreggel, faforgáccsal, fagyapottal és fenyőtobozokkal. A rovarok hálásak lesznek.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Hogyan készítsünk rovarhotelt

4.1
4.1 of 5

16 összesen

 • 5
  10
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3