SKIL Gyaluk

Az elektromos gyalu felületek simításához, sarkok és élek lekerekítéséhez és hornyoláshoz használható. De nem mindig könnyű elérni a tökéletes eredményt. Ezért hasznos információkkal látjuk el Önt az elektromos gyalu használatának legjobb módjáról.

Szerszámok használata

Mire használható a gyalu?

 1. Hogyan kell a gyalut használni?

 2. 1) Felületek gyalulása
 3. 2) Sarkozás
 4. 3) Hornyolás

Hogyan lehet megelőzni a fűrészlapok korai tompulását?

 1. Hogyan lehet megelőzni a fűrészlapok korai tompulását?
  Míg a legtöbb gyalukés megfordítható és mindkét oldalról használható, érdemes gondoskodni arról, hogy a kések a lehető legtovább élesek maradjanak.
 2. Fontos, hogy eltávolítson minden csavart, szöget és más tárgyat a munkadarabból, mielőtt hozzálátna a munkához. Ez nem csak a biztonság érdekében fontos, hanem a kések sérülését is megelőzi. Mielőtt hozzálátna, ellenőrizze, hogy semmi sem áll a kések útjában a gyalulás vonalában és távolítsa el a gépbe ragadt fadarabokat.
 3. Javasoljuk még, hogy várja meg amíg a kések teljesen leálltak, mielőtt letenné az elektromos gyalut. A forgó kések beakadhatnak a felületbe, így a gyalu nem csak nehezebben irányítható, hanem a kések és a munkadarab is sérülhetnek.
 4. És még egy dolog: elektromos gyalu vásárlása ellőtt ellenőrizze, hogy az rendelkezik-e tárolótalppal. Ez használat után biztosítja a gyalu és a munkadarab védelmét.
 5. A tompa késeket érdemes a lehető leghamarabb kicserélni. A videó bemutatja, hogyan végezheti ezt el.

Mi a különbség a HSS és (T)CT (vagy HM) gyalukések között?

 1. Mi a különbség a HSS és (T)CT (vagy HM) gyalukések között?
  A HSS vagyis gyorsacél gyalukések élesebbek, ami simább eredményt biztosít a gyalulás során. A TCT (Wolfrám-karbid hegyű) kések, amiket HM (Kemény fém) késeknek is neveznek, kevésbé élesek. A HSS késeknél valamivel kevésbé sima eredményt adnak, de az eredmény így is nagyon jó. A TCT kések nagy előnye, hogy 5-ször tovább élesek maradnak.

Hogyan kell gyalukést cserélni a gyaluban?

 1. Hogyan kell gyalukést cserélni a gyaluban?

Step-by-step and DIY hints