SKIL nyomásszabályozó: kisebb nyomás, jobb csiszolás

Szokott reggel friss narancslevet inni? És amikor rányomja a facsaróra a narancsot, igyekszik erősen nyomni, mert azt gondolja, hogy így gyorsabban és több levet présel ki? Pedig az ellenkezője igaz. A narancsot erősen nyomva lelassul a facsaró motorja, így nem képes megfelelően működni. Mi köze van ennek a csiszoláshoz?

Igen, az emberek ugyanazt csinálják, amikor csiszolnak. Azt gondolják, hogy a csiszoló erősebb nyomásra több anyagot távolít el.

Itt is az ellenkezője igaz. A csiszoló motorja blokkolódik és többé nem működik megfelelően. Sőt, ezen kívül kifárasztja a kezelőt és kéz-, illetve csuklófájdalmat okoz.

Ezért látta el a SKIL nyomásszabályozóval a csiszolóit. Az elv igen egyszerű. Csiszolónk 4 LED-del rendelkezik: két zöld, egy narancs és egy piros színűvel. Ezek a csiszoló nyomóerejét mutatják.. A csiszoló a „zöld zónában” megfelelően működik és a legjobb csiszolási eredményt nyújtja. A narancs színű LED túl nagy nyomást jelez. Ha a piros színű LED világít, akkor valóban csökkenteni kell a nyomást és hagyni a szerszámot működni. Elvégre minek fárasztanánk magunkat, ha a szerszám elvégzi helyettünk a munkát?