Hőlégfúvó

  1. A megfelelő hőmérséklet és légáramlás beállítások

    Egy hőlégfúvó megfelelő hőmérséklet beállítása az adott munkán múlik. A légáramlás beállítás is fontos. Ez az anyag és a munka sebességének függvénye. A legjobb eredményt a megfelelő hőmérséklet és légáramlás beállításokkal érheti el.
  2. Általában egy hőlégfúvó legmagasabb hőmérséklet beállítása alkalmas vízvezetékek forrasztásához és kiolvasztásához, illetve festékeltávolításhoz. Az alacsonyabb beállítások ideálisak festékszárításhoz és műanyag formázásához. Mindig végezzen tesztet alacsonyabb hőmérséklettel a munkadarab egy kevésbé látható részén és fokozatosan növelje a hőmérsékletet, amíg el nem éri a megfelelő eredményt. Ez az adott munka függvénye. Például lakk vagy festék eltávolítása esetén a hőlégfúvóval, a megfelelő hőmérséklet elérésekor láthatja, hogy a festék megpuhul és hólyagok képződnek. A festék ilyenkor könnyen lekaparható. Ha rézcsöveket kíván forrasztani a hőlégfúvóval, onnan tudhatja, hogy elérte a megfelelő hőmérsékletet, hogy a forraszanyag olvadni kezd az illesztéseknél.
  3. A legjobb eredmények eléréshez, különféle légáramlás beállításokat is ki kell próbálni a hőlégfúvóval. Ha a munkaterület egy adott részét akarja felmelegíteni, mint pl. kis nyomtatott táblák forrasztása során, akkor általában kis légáramlással kezd dolgoznia. Ennek oka az, hogy nem akarja felmelegíteni a felület további részeit. Ha grillsütő beindításához vagy nagy felületen festékeltávolításhoz használja a hőlégfúvót, a nagy légáramlás lesz jobb. Mindazonáltal, a légáramlást módosítania kell, amikor a törékeny részekhez ér, például festék eltávolítása során ablakkeretekről.