1. Milyen fűrészt kell használni a különféle munkákhoz?

 2. = Sebesség
  = Pontosság
  = Görbék fűrészelése
  = Egyenes fűrészelés
  = Fűrészelés nehezen hozzáférhető helyeken
 3. 1) Szúrófűrész

  A szúrófűrész a legsokoldalúbb fűrész. Egyenes vonalak és görbék mentén is képes a pontos vágásra. Különösen görbék fűrészeléséhez, a szúrófűrész egyértelműen a legjobb választás. A szúrófűrész számos különféle fűrészlapot képes használni, a különféle anyagokhoz, pontossághoz, sebességekhez és görbék fűrészeléséhez optimalizálva. Példák a fűrészelhető anyagokra: fa, fém, műanyag, gipszkarton, laminált parketta, sőt akár kerámiacsempe.
 4. 2) Körfűrész

  A körfűrészt leginkább egyenes vonalú, gyors, pontos vágáshoz használják. Kiválóan alkalmas hosszú vágásokra vastagabb anyagokban. A körfűrészeket elsősorban fához használják, bár más anyagok is vághatók – egyes esetekben speciális fűrészlappal. A körfűrésszel fűrészelhető anyagok leggyakoribb példái: forgácslemez, rétegelt lemez, fagerendák, keményfa padlólemezek és alátétlemezek.
 5. 3) Lengőfűrész

  A lengőfűrész, más néven szablyafűrész elsősorban durvább vágáshoz, gallyazáshoz és bontáshoz használható. Különféle fűrészlapok kaphatók az adott anyagnak megfelelően, például fához vagy fémhez.
 6. 4) Multifűrész

  A multifűrész ideális eszköz számos különféle anyag vágásához: így csak egy szerszámra van szükség a különféle anyagokhoz, A fától a csempéig, a laminált padlótól az alumíniumig és a PVC-ig. Pontosan fűrészel egyenes vonalakat, és bemaráshoz is nagyon praktikus. A multifűrésszel számos különféle fűrészlapot használhat, például gyémántkorongokat, HSS fűrészlapokat és karbidhegyű fűrészlapokat. Ezek a fűrészlapok mind kaphatók a legtöbb barkácsüzletben.