Hőlégfúvó

 1. Mire használhatók a hőlégfúvó fúvókái?

  A fúvókák lehetővé teszik a precíz munkavégzést a különféle munkák során. Például abban az esetben, ha egy adott pontra kell irányítani a légáramot, vagy távol kell tartani egy ablaktól. Számos különféle fúvóka kapható a piacon, a leggyakoribb típusok némelyikét mutatjuk be.
 2. 1) Szűkítő fúvóka:

  Ezzel a fúvókával a munkadarab egy részét melegítheti. Ez jól jön a forrasztási és kiforrasztási munkáknál és a műanyag csövek hajlításánál. A kis átmérőjű (Ø 9 mm) szűkítő fúvókák elektronikusan vezérelt hőlégfúvókkal használhatók. Ezeket olyan munkáknál használhatja, amik nagy pontosságot igényelnek, mint például nyomtatólemezek forrasztása. A kis átmérőjű fúvókák az elektronikusan vezérelt hőlégfúvókhoz alkalmas más tartozékokkal is használhatók.
 3. 2) Reflektorfúvóka:

  Ez a fúvóka ideális műanyag csövek hajlításához, rézcsövek forrasztásához, zsugorcsövezéshez, és más olyan munkákhoz is alkalmas, amelyek során a munkadarabot körben kell melegíteni.
 4. 3) Felületi fúvóka:

  A felületi fúvóka a forró levegőt a munkafelületre fújja. Felületi fúvóka segítségével nagyon nagy hőmérsékleten eltávolíthat régi padlóburkolatokat, linóleumot vagy festéket.
 5. 4) Üvegvédő fúvóka:

  Az üvegvédő fúvóka szerepe hogy elterelje a levegőt, és megvédje az üveget festék eltávolításakor ablakkeretekről vagy gitt lágyításakor.
 6. 5) Résfúvóka:

  A résfúvóka egy kisebb átmérőjű szűkítő fúvókához csatlakoztatható. Ez a kombináció tökéletes megoldás PVC-ponyva hegesztéséhez. Fontos megjegyezni, hogy ez a fúvóka csak elektronikusan vezérelt hőlégfúvókkal használható.
 7. 6) Hegesztő fúvóka:

  A hegesztő fúvóka szintén egy kisebb átmérőjű szűkítő fúvókához csatlakoztatható. Ha műanyagot akar hegeszteni, akkor megfelelő anyagú hegesztő huzalt kell átvezetnie a fúvókán. A huzal a hegesztési varratnál megolvad. Fontos megjegyezni, hogy ez a fúvóka csak elektronikusan vezérelt hőlégfúvókkal használható.