Hőlégfúvó

  1. Túlterhelés elleni védelem

    Talán nem tulajdonít ennek nagy jelentőséget, de fontos szem előtt tartani, hogy egy hőlégfúvó könnyen túlmelegedhet. A munkadarab, amin dolgozik visszaveri a hőt a hőlégfúvó felé. Szerencsére, a legtöbb hőlégfúvó védett ez ellen, különben túlmelegednének, mielőtt észlelné a problémát, ami károsodáshoz vezetne.

    A legtöbb hőlégfúvó rendelkezik túlmelegedés elleni védelemmel, amit állandó hővezérlésnek is neveznek. Ez a mechanizmus a maximum hőmérsékletet szabályozza a fő fűtőelem lekapcsolásával a szerszám túlmelegedése esetén, míg a ventilátor tovább működik, hogy lehűtse a motort. A fűtőelem ezután automatikusan újra bekapcsol, amikor eléri a normális hőmérsékletet. Ebben az a jó, hogy Ön észre sem veszi ezt, hanem folytathatja közben a munkát.

    Egyes hőlégfúvók elektronikus vezérléssel rendelkeznek, ami biztosítja az állandó hőmérsékletet. Ez a túlmelegedés elleni védelem automatikusan vezérelt, így akár kis átmérőjű fúvókákat is használhat a különféle forrasztási, kiforrasztási és hegesztési munkákhoz. Az elektronika vezérli a maximum hőmérsékletet a hőmérséklet automatikus csökkentésével a túlmelegedés kezdetén, amit Ön nem is észlel.