Történet

Hogyan kezdődött...

1921

A történet 1921-ben kezdődött, amikor a feltaláló, Edmond Michel egy cukornádültetvényen állt Louisianában, Amerikában. Megfigyelte, ahogy a munkások macheték segítségével kézzel vágnak utat a vastag, ellenálló cukornádban. Ez nehéz, fárasztó feladat volt. Michel arra gondolt, hogy lennie kell könnyebb megoldásnak. Ez a gondolat vezetett később a Skil Corporation megalakulásához.

Később, New Orleans-i műhelyében kialakított egy gépesített machetét. De ahhoz, hogy ötlete működjön, a pengét valahogy forgatni kellett. Hamarosan elkezdte tökéletesíteni első ötletét, és 1923-ban megalkotta a világ első elektromos kézifűrészét. Egy New Orleans-i újság rövid cikket közölt a találmányról.

Joseph W. Sullivan, egy gazdálkodó üzletember, elolvasta a cikket, amikor Minneapolisból Floridába utazott. Kiváló ötletnek tartotta, ezért egyből New Orleans-be utazott, hogy megkeresse Edmond Michelt.

1924

Az elektromos kézifűrész továbbfejlesztését követően a „Michel Electric Handsaw Company” 1924-ben indult Edmond Michel és Joseph W. Sullivan irányításával. A forradalmian új fűrésznek a „Skilsaw” nevet adták.

1926

Edmond Michel folytatni akarta kedvenc időtöltését: a feltalálást. Ezért 1926-ban elhagyta a céget. Ugyanebben az évben a „Michel Electric Handsaw Company” neve „SKILSAW Incorporated”-re változott. Az év végére már 2000 körfűrészt gyártottak.

1928

Ebben az évben használtak először fröccsöntött alumíniumot elektromos szerszámok gyártásához. A SKIL úttörő volt az alumínium használatában, ami könnyebbé és erősebbé tette a szerszámokat. Ugyanekkor egyes biztonsági fejlesztéseket is végeztek. Az első hordozható elektromos körfűrész, a „Model E”, kifejlesztése 1928-ban történt.

1934

Miután évekig csak körfűrészeket gyártott, a SKIL 1934-ben vezette be első elektromos fúróit.

1936

A SKIL 1936-ban biztosítási és nyugdíjrendszert indított alkalmazottai számára. Ez abban az időben rendkívül progresszív döntés volt, mivel a munkanélküliség magas volt, és a cégek semmilyen extra juttatást nem kínáltak alkalmazottaiknak.

1937

A „Model 77” körfűrészt, ami a SKIL meghatározó termékévé vált, 1937-ben kezdték el gyártani. A szerszám robosztus és megbízható volt, és hamarosan „iparági szabvánnyá” vált. A szakemberek az akkor kapható legjobb hordozható elektromos fűrésznek tartották.

1947

A SKIL termékválaszték tovább bővült, elektromos csavarozókkal, ütvecsavarozókkal, elektromos ütvefúrókkal, csiszolókkal, sövényvágókkal, különféle körfűrészekkel és tartozékok széles választékával!

1952

A cég neve „SKILSAW Incorporated” helyett „Skil Corporation” lett, tükrözve a cég által kínált számos különféle terméket és több száz típust. A „SKILSAW” nevet a cég kereskedelmi védjegyként bejegyezte.

1961

Az export jó teljesítménye miatt a SKIL megkezdte Európai jelenlétének kialakítását, és megnyílt a Skil Nederland N.V. Bredában (Hollandia) 1961-ben. John W. Sullivan, az alapító Joseph Sullivan unokája vált a cég ügyvezető igazgatójává. Az év végére a SKIL számos értékesítési irodát nyitott egész Európában. A központ Bredában európai központi irodává vált, amely az egész kontinens piacát irányítja.

1966

Bolton Sullivan, a társalapító Joseph Sullivan fia, meglátogatta a SKIL központi irodáját Bredában. 1966-ban elkészült a 10 milliomodik SKIL szerszámgép.

1996

1996-ban a SKILt megvásárolta a Robert Bosch GmbH.

2008

A SKIL Europe bevezette „SKIL Masters” termékcsaládját. Ez azt jelenti, hogy addigi barkácstermékei mellett, a SKIL Europe most már a profiknak is kínál szerszámokat.

2011

A SKIL kerti szerszámokat újra bevezették Európában. A teljes kerti termékcsalád alkalmazza a SKIL egyedülálló tárolórendszerét, a szerszámok praktikus, helytakarékos tárolásához.

2017

2017-ben a SKILt megvásárolta a Chervon (HK) Ltd.-t. A Chervon küldetése az innovatív termékek folyamatos létrehozása, ami összhangban áll azzal, hogy a SKIL intelligens, megfizethető és könnyen használható termékek fejlesztésére fókuszál.