Balkonláda felszerelése

64% of 100%

A balkonládával gyorsan és könnyen friss, üde külsőt kölcsönözhet erkélyének vagy teraszának. A munka könnyen elvégezhető, és eredményét az egész virágzási szezonban élvezheti.

Mire kell figyelni
A balkonláda szemet gyönyörködtető kellék az erkélyen vagy teraszon. A legjobb eredmény érdekében használjon az adott környezetnek megfelelő méretű balkonládát. Egy nagy láda egy kis erkélyen furcsa hatást kelt, míg a túl apró balkonládát nem lehet majd észrevenni.

 1. Hová szerelje?

  Ha egy lakás erkélyén kívülre akarja szerelni a balkonládákat, először ellenőrizze, hogy milyen építési vagy biztonsági előírásokat kell betartania. Ne feledje, hogy ha balkonládája balesetet okoz, Ön személyesen felel a harmadik felek káraiért vagy sérüléseiért. A balkonláda biztonságos rögzítése mellett azt is ellenőrizze, hogy nem tud-e oldalirányban kicsúszni a tartóvasakból.

 2. Virágföld és tápanyagok

  A növények kiválasztása során a balkonládába, ügyeljen rá, hogy elegendő hely legyen a gyökereknek. Használjon agyagkavics, kavics vagy cseréptörmelék közeget. Természetesen a balkonládák feltöltéséhez virágföldre is szüksége lesz. Néhány hónap elteltével a virágföld felső rétege elkezd kiszáradni és savasodni, ezért a növények nem nőnek olyan jól. Ilyenkor némi friss komposztot kell hozzáadni, és újra el kell rendezni a növényeket. Különféle növényi tápfolyadékokat vagy granulátumokat is vásárolhat, hogy növényei egészségesek és szépek maradjanak. Először ellenőrizze, hogy könnyen meg tudja-e locsolni a növényeket, és azok kellő vízelvezetéssel rendelkeznek-e.

 3. Milyen típusú tartóvasat használjak?

  A kültéri használatra szánt tartóvasaknak műanyag bevonatú vagy horganyzott kivitellel kell rendelkeznie a rozsdásodás megelőzése érdekében. Arra is ügyeljen, hogy a láda ne tudjon mozogni a tartóvason. Számos esetben arra is ügyelni kell, hogy az erkély korlátja ne sérüljön a balkonláda felszerelésekor. Előfordulhat, hogy emiatt nem fúrhat lyukakat!
  A barkácsüzletek és kertészeti boltok széles választékban kínálnak speciális tartóvasakat balkonládák felszereléséhez.

 4. HA balkonláda magassága

  Magasba akar balkonládát szerelni? Ebben az esetben ügyeljen rá, hogy elegendő hely legyen, és a balkonláda és növények ne akadályozzák a mozgást. Például abban az esetben, ha a balkonládát az ablakpárkány alá szereli az utcán vagy kertjében.

 5. Milyen típusú tiplit kell használni?

  Ha több balkonládát szerel fel, igyekezzen azokat ‘egy vonalba szerelni, vízszintesen és függőlegesen is. Ez biztosítja az ideális megjelenést. Jelölje be az első lyuk helyét, helyezze el a szintezőt vízszintesen, és jelölje be a következő lyuk helyét. Téglafal esetén fúrja a lyukakat a habarcsba (a téglák közötti résekbe). Hosszabb távolságok esetén a jelöléshez használjon egy lécet, és erre támassza a szintezőt. Kőfalban univerzális 6 mm-es tiplit használhat. Nehezebb balkonládák esetén használjon 8 mm-es fúrószárat és megfelelő méretű tipliket. Nagyon nehéz balkonládák esetén használjon horgonycsavarokat.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Balkonláda felszerelése

3.2
3.2 of 5

112 összesen

 • 5
  42
 • 4
  17
 • 3
  7
 • 2
  10
 • 1
  36