Extra polc beszerelése a gardróbszekrénybe

82% of 100%

A gardróbok és más szekrények gyakran elegendő hellyel rendelkeznek, de belső elosztásuk nem mindig túl praktikus. Egy extra polc beszerelésével egy már meglévő szekrénybe, új teret alakíthat ki, a nagyobb rend érdekében. És ha tárolási igényei megváltoznak, könnyen további polcokat szerelhet be, hogy még több tárolóhelye legyen.

Mire kell figyelni:

Az első feladat, hogy nézze meg, milyen típusú polcok vannak a szekrényben vagy gardróbban. Általában ezek farostlemezből készülnek, ragasztott vagy laminált felülettel, és 16 vagy 18 mm vastagsággal. A polcok különféle módokon rögzíthetők – gyakran minden polc, vagy egyes polcok az oldalfalakhoz rögzülnek.

 1. A polcok szélessége és elhelyezése

  A polc szélességének és egymástól való távolságának nem kell mindenütt azonosnak lennie. Ezt saját tárolási igényeinek megfelelően változtathatja, például váltogatva a polcok mélységét, vagy egy-két kevésbé mély polc közbeiktatásával.

 2. Milyen anyagot használjon

  A szekrény- és gardróbpolcokhoz leggyakrabban használt anyag a farost lemez. Ezt gyakran mindkét oldalán ragasztott vagy laminált műanyag réteg borítja. A farost lemez hajlamos még akkor is meghajolni, ha csak kevéssé terhelik. Ha a felső felület elülső és hátsó szélére egy-egy facsíkot ragaszt vagy csavaroz, az általában elegendő a polc megerősítésére és merevítésére.

 3. Méretre fűrészelés

  Először derékszögű vonalzóval ellenőrizze, hogy a szekrény vagy gardrób oldalfalai a hátsó fallal derékszöget zárnak-e be, és hogy a hátsó fal lapos-e. Mérje meg a felső vagy alsó polc szélességét az új polc szélességének megállapításához. Ezután megrendelheti használatra készen, vagy méretre vághatja egy kézi fűrésszel vagy elektromos fűrésszel.

 4. Élzáró szalag

  Ha ragasztott felületű farostlemezt használ, a fűrészelés után szabadon maradt felület nem túl vonzó. Egy megfelelő rávasalható élzáró szalaggal. Tartsa a helyén a szalagot, és forró vasalóval húzza végig, hogy ráragadjon a polc szélére. Természetesen öntapadós műanyag fóliával, magazinok lapjaival vagy bármilyen tetszőleges anyaggal is bevonhatja a polcot.

 5. Polctartó konzolok

  A következő lépés a polc konzoljainak rögzítése. Különféle típusok vannak, ellenőrizze, hogy szekrényében vagy gardróbjában milyen megoldást használnak. A leggyakoribb típusok az alábbiak: • Fatámaszték az oldalfalakra csavarozva. Ezek a polccal azonos hosszúságúak és mélységűek. • Állítható polcrendszerek. Fúrjon lyukakat az oldalfalba (ne túl mélyen), és helyezzen be tokokat, amelyekbe peckeket illeszthet, amik megtámasztják a polcot. Természetesen közvetlenül az oldalfalba is illeszthet peckeket vagy facsapokat. • Csavarokkal vagy szögekkel rögzített támasztékok vagy konzolok az oldalfalakon és a polc alatt.

 6. A polc elhelyezése

  Figyeljen oda, amikor bejelöli a konzolok helyét a két oldalfalon. Ha egyszerűen a szekrény vagy gardrób tetejétől vagy aljától méri a távolságot, az nem garancia arra, hogy a polc vízszintes lesz. A legjobb módszer, ha szintezőt tesz a polcra, a két oldalfal közé helyezi és bejelöli a megfelelő helyet. Vagy használhat azonos térközt a két legközelebbi polc között, a felső polc tetejétől mérve.

 7. Helyre csavarozás

  Csavarozza a konzolokat az oldalfalakra. Ezután helyezze a polcot a konzolokra, és az ár segítségével üssön kis lyukakat a polc aljára. Csavarozza helyére a polcot rövid, hegyes csavarokkal.

 8. Megerősítés

  A polcokat megerősítheti a polccal azonos anyagból készült facsíkokkal. Ha a csíkot a polc elülső széléhez rögzíti, a polc ettől vastagabbnak fog tűnni. Használjon fehér faragasztót, és rögzítse a csíkot a helyére szorítósatuval vagy néhány csavarral.

 9. TIPP!

  Gyakran hasznos a polcokat olyan módon rögzíteni, ami lehetővé teszi alacsony és magas tárgyak egymás melletti tárolását. Így mindig talál megfelelő méretű polcot. Egy extra függőleges osztófallal ellátott alacsony polc is jó megoldás lehet.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Extra polc beszerelése a gardróbszekrénybe

4.1
4.1 of 5

306 összesen

 • 5
  182
 • 4
  57
 • 3
  14
 • 2
  10
 • 1
  43