Fa ablakkeret javítása

78% of 100%

A fa ablakkeretek könnyen megjavíthatók, így még évekig használhatók. Reszelés, csiszolás és festés után az ablakkeret újnak fog tűnni.

 1. A korhadt anyag eltávolítása

  Először gondosan ellenőrizze, hogy munka közben nem kockáztatja-e az üveg eltörését. Ezután kalapács és véső segítségével távolítsa el az összes korhadt faanyagot.

 2. Alapos tisztítás

  Ügyeljen rá, hogy teljesen eltávolítsa az összes kisebb korhadt részt is az ablakkereten. Távolítsa el a törmeléket, és alaposan tisztítsa meg a munkaterületet.

 3. Hézagkitöltő kezelés

  Amikor minden tiszta, kezelje az érintett területet hézagkitöltő fatapasszal Ez ragasztó- és hézagkitöltő anyagként egyaránt működik. Száradás után csiszolja a felületet, majd vigyen fel egy eldolgozó réteget, hagyja megszáradni, és csiszolja simára. Ezután lefestheti az ablakkeretet.

 4. Nagyobb szakaszok cseréje

  Ha a korhadás nagy területet érint, a legjobb az ablakkeret egy egész szakaszát kicserélni. Inkább túl sok egészséges faanyagot távolítson el, mint hogy kezeletlen korhadt fát hagyjon a helyén. Igyekezzen a hézag széleit a lehető legegyenesebbre és legszögletesebbre kialakítani, majd tisztítsa meg alaposan a munkaterületet porszívóval vagy ecsettel.

 5. Cseredarab készítése

  Készítsen az eltávolított darabbal azonos alakú új szakaszt, azzal azonos faanyagból, hogy az pontosan illeszkedjen a nyílásba.

 6. A cseredarab beillesztése epoxigyantával

  Fedje be mindkét darabot hígítatlan epoxigyantával. Hagyja rövid ideig kötni a gyantát, majd helyezze az új szakaszt a nyílásba. Az epoxigyanta hézagkitöltő anyagként is működik, ezért kitöltheti vele az új szakasz és az ablakkeret közötti réseket.

 7. Csiszolás és festés

  Amikor elkészült a javítással, már csak egyenletesre és simára kell csiszolni a munkaterületet, és festéssel befejezni a munkát.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Fa ablakkeret javítása

3.9
3.9 of 5

382 összesen

 • 5
  196
 • 4
  84
 • 3
  19
 • 2
  27
 • 1
  56