Faterasz építése

68% of 100%

Egy faterasz vagy -tornác nem melegszik és hűl le annyira, mintha kőből épült volna. Kényelmes és jól mutat. A fa egyik hátránya, hogy nedvesen csúszós lehet az algák miatt, de környezetbarát algaölő szerrel ez könnyen orvosolható. Ez a cikk megmutatja, hogyan építhet néhány egyszerű lépésben egy fateraszt vagy -tornácot.

 1. A megfelelő hely kiválasztása

  A terasz gyakran a ház kiterjesztéseként működik. Ezért amikor kiválasztja a helyét, vegye figyelembe háza tájolását és az uralkodó szélirányt, a nap mozgását és azt, hogy a nap során mikor kap majd a terasz napot. Döntse el a terasz méretét, ha szükséges, készítsen tervrajzot a kert elrendezéséről.

 2. Előkészületek kompozit lemezek használata esetén

  Távolítson el egy réteg földet, és egyenlítse ki a talajt. Nagyon fontos, hogy ezt gondosan végezze. A tartógerendák és az azokat tartó kőlapok közötti távolság maximum 40 cm legyen (középvonaltól középvonalig). Mozgassa a kőlapokat a helyükre, és ellenőrizze, hogy vízszintesek-e.

 3. Ügyeljen rá, hogy a talaj egyenletes legyen.

  A tartógerendáknak kemény felületen kell támaszkodniuk. Ehhez használhat térkő lapokat, betonalapozást vagy kavicságyat. Ügyeljen rá, hogy a talaj stabil és egyenletes legyen. Ha földből vagy homokból áll, burkolja be a köveket gyökérvédő fóliával.

 4. Hagyjon rést a falnál

  Helyezze a tartógerendákat a talajra, úgy hogy végeik egy vonalban legyenek. Hagyjon 3 cm-es rést a falnál, hogy lehetővé tegye a tágulást napsütés vagy eső esetén. Szükséges lehet egy kiegészítő tartógerenda használata a deszkák végeinek illesztésénél a stabilitás biztosítása érdekében.

 5. Kapcsok használata

  Kezdje el az első deszka lerakásával, és rögzítse azt egy kapoccsal a tartógerendához. Megjegyzés: ne csavarozzon közvetlenül a tartógerendákba, hanem előzze meg azok repedését a lyukak előfúrásával. Illesszen egy kapcsot a nyílásba a deszka másik végén, és miután előfúrta a lyukakat, csavarozza a kapcsot a helyére. Használjon rozsdamentes acél csavarokat, hogy azok ne rozsdásodjanak. Különböző típusú kapcsok vannak, lásd A, B és C, de a rögzítés módja azonos – nyomja azokat a nyílásba és csavarozza azokat a helyükre a tartógerendákon.

 6. A következő deszka rögzítése

  Nyomja a következő deszkát a kapocshoz, amely a deszkák közötti köztartóként is működik. Ne feledjen 1 cm-es közt hagyni a következő sor deszka előtt.

 7. Szabálytalan elrendezés

  Miután a deszkákat rögzítette a helyükön, azok látható végeit végzáró elemekkel lezárhatja. Jobb a deszkákat szabálytalanul felszerelni úgy, hogy az illesztések ne egy vonalba essenek, mivel ez stabilabb végeredményhez vezet.

 8. TIPP!

  Ha a deszkákat méretre kell fűrészelnie, ellenőrizze, hogy el tudja-e a szükséges vastagságot fűrészelni, és használjon az anyagnak megfelelő fűrészlapot. További információért az egyes munkáknak megfelelő típusú elektromos fűrészekről, kérjük, tekintse meg: szerszámhasználat.

 9. Terasz párnafákon

  Keményfából és párnafákból is készíthet teraszt. Ehhez jó választás a FSC-tanúsítvánnyal rendelkező bankirai keményfa vagy impregnált közép-európai fenyő.

  Párnafák lerakása homokra
  Használjon 2,5 x 14,5 cm-es keresztmetszetű deszkákat. Ezek különféle hosszban kaphatók, és közvetlenül a talajra fektethetők. A párnafák közötti közöknek legfeljebb 70 cm-nek kell lennie. Szintezővel és szükség esetén támasztó deszkával ellenőrizze a párnafák vízszintes helyzetét. Használjon gyökérvédő fóliát, vagy szórjon kavicsot a párnafák közé a gyomosodás megelőzése érdekében.

 10. A deszkák helyre csavarozása

  Csavarozza a deszkákat a párnafákhoz rozsdamentes acélcsavarokkal. Fúrja elő a lyukakat, hogy a csavarokat teljesen meg tudja húzni, és megelőzze a fa repedését. Lehetővé kell tenni a deszkák szabad tágulását, ezért hagyjon legalább 1 cm-es rést a deszkák oldalai között. Ugyanez vonatkozik a deszkák rövidebb végeire is. Csavarozzon egy deszkát függőlegesen a terasz deszkáinak végéhez a vonzó megjelenés érdekében.

 11. TIPP!

  Előfordulhat, hogy a deszkákat el kell fűrészelnie, hogy azok végei a párnafák közepén legyenek. A másik megoldás, hogy egy kiegészítő párnafát helyez arra a helyre, ahol a 2 vég találkozik.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Faterasz építése

3.4
3.4 of 5

162 összesen

 • 5
  67
 • 4
  30
 • 3
  12
 • 2
  12
 • 1
  41