Fém festése

76% of 100%

Időnként szükség lehet lehet beltéri vagy kültéri fémfelületek festésére. Ez eltér a falak és fafelületek festésétől. Ha a fém nincs előkezelve, először el kell távolítani a rozsdát. Ehhez előbb csiszolóval vagy drótkefével meg kell csiszolni a felületet, majd meg kell tisztítani és el kell távolítani a port és zsírtalanítani kell. Ezután a csupasz felületeket le kell kezelni egy réteg fémalapozóval – ehhez egyetlen festékréteg elég. Ez az alapozó festék jól lefedi a karcolásokat és kiemelkedéseket, és ellenáll a rozsdának. Ha alumíniumot, rezet vagy bádogot fest, használjon speciális fémalapozót a jobb tapadás érdekében.

Mire kell figyelni
Használjon jó minőségű ecsetet és hengert – ezek észrevehetően jobb eredményt biztosítanak.

 1. Beltér

  Viszonylag könnyen átfestheti más színre a fűtőtesteket, hogy azok megfeleljenek szobája új színeinek (lásd a lépésenkénti útmutatót radiátorburkolat készítéséről is). Csiszolja le a kopott vagy sérült részeket, zsírtalanítsa és vigyen fel egy réteg alapozófestéket. Ezután zsírtalanítsa az egész radiátort. Természetesen a radiátornak hidegnek kell lennie, mielőtt azt festeni kezdené. Használjon speciális radiátorfestéket, ami különféle harmonizáló és ellentétes színekben kapható. A radiátorfesték speciálisan radiátorokon és fűtőcsöveken történő használatra készül. Ez a festéktípus ellenáll a hőnek, elszíneződésnek és öregedésnek.

 2. Kültér

  A kültéren használt fémtárgyak, például az erkélykorlátok és kerítések, pergolák, garázsajtók stb. ki vannak téve az időjárásnak. Ezért nem meglepő, hogy előbb-utóbb a fém korrodálódik és rozsdásodni kezd. Ezért a fémet rendszeresen karban kell tartani, és időről-időre fel kell újítani.

  A rozsda eltávolítása
  A rozsda és oxidáció általában a hegesztési varratoknál jelentkezik. Ez könnyen eltávolítható drótkefével vagy egy drótkefe tartozékkal felszerelt fúrógéppel. A lapos felületeken, például kerítéseken, az alternatív megoldás a Hántoló használata tisztítótárcsával. Viseljen pormaszkot, védőszemüveget és munkakesztyűt. Távolítsa el az összes rozsdát, különben az biztosan újra megjelenik. A rozsdásodás általában a széleken és a hegesztési varratoknál kezdődik, ezért szánjon külön figyelmet ezekre a részekre, különesen, ha ezek nehezen elérhető helyeken vannak.

 3. Korrózióvédelem

  A rozsdásodás megelőzésére használjon rozsdavédő alapozót vagy más speciális fémvédőt. Ezt a legjobban kisméretű kerek ecsettel viheti fel. Végezze óvatosan ezt a műveletet, kis mennyiségeket használva a lecsorgás megelőzése érdekében. A fedő festékréteg így tartósabb lesz.

 4. Fémfesték használata kültéren

  Amikor az alapozó teljesen megszáradt, felviheti a fedő festékréteget. Használjon fémfestéket, mivel ez jó védelmet nyújt a korrózió ellen a közepesen terhelt felületeken. Ne fessen erős napfényben: ez esetben a festék túl gyorsan száradhat és a fedőréteg megrepedezhet. Kezdje a sarkoknál és széleknél, kerek ecsetet használva, amit csak 1 cm mélyen mártson a festékbe. Vigyázzon rá, hogy ne túl vastag rétegben fessen – inkább alkalmazzon 2 vagy több réteget. Általában kb. 16 óra elteltével vihet fel egy újabb réteget. Rendszeresen ellenőrizze a rozsdásodást, távolítsa el azonnal drótkefével, és szükség esetén javítsa ki a festéket – ez meghosszabbítja a festés élettartamát.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Fém festése

3.8
3.8 of 5

311 összesen

 • 5
  151
 • 4
  71
 • 3
  23
 • 2
  17
 • 1
  49