Kábelek elrejtése

80% of 100%

Érdemes a kábeleket eltakarni, a rendezett megjelenés és az esetleges felbukás megakadályozása érdekében. Erre különféle módok vannak. Csatornát vághat a falba, csövet vagy kábelcsatornát helyezhet bele és átvezetheti rajta a kábeleket. Vagy fúrhat egy lyukat a falba és átvezetheti a kábeleket a másik oldalra, ahol azok kevésbé vannak szem előtt. Egyszerűbb megoldás kábelcsatornákat vagy üreges szegélyléceket használni a falon vagy a padlón. Ezek könnyen felszerelhetők, dekoratívak és jó eredményt biztosítanak.

 1. Üreges szegélylécek

  Az üreges vagy rugalmas szegélylécek ideálisak a kábelek elrejtéséhez, és a falra szerelt tartósávra szerelhetők. A legtöbb laminált parketta színben kaphatók, belső és külső sarkokkal és véglezáró elemekkel.

 2. Hogyan szerelje fel?

  A tartósáv és a szegélyléc acélszögekkel, csavarokkal vagy ragasztóval rögzíthető. A ragasztó előnye, hogy nincsenek látható szög- vagy csavarfejek. A csavarok előnye, hogy később a szegélyléc könnyen eltávolítható, ha újabb kábelt akar bevezetni.

 3. Méretre vágás

  Gondosan mérje ki a szegélyléc darabok szükséges hosszát, és vágja méretre, a sarkoknál 45°-os szögben. Először a rézsútos véget vágja le, mielőtt méretre vágná a szegélylécet, így ha hibát vét, a rézsútos végen, még mindig kijavíthatja azt.

 4. Ragasztás

  Helyezzen kellő mennyiségű építési ragasztót a szegélylécre. Helyezze a falra, majd távolítsa el azonnal. Hagyja a ragasztót 5 percig száradni, majd helyezze újra a falra a szegélylécet. Nyomja a helyére, a szegélyléc most már szilárdan rögzült. Megjegyzés: egyes építési ragasztók azonnal kötnek, ezért előbb olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

 5. Helyre illesztés

  Ütögesse erősen a helyére a szegélylécet egy gumikalapáccsal, és a védelem érdekében helyezzen rá egy lécet, így nem közvetlenül a szegélylécet kalapálja.

 6. Szegélyléc kapcsokkal (opcionális változat)

  A rugalmas szegélyléceknek ez a változata több helyet biztosít, és speciális kapcsokkal rögzíthető. A kábelvezető rész külön csatornákkal rendelkezik a hálózati és a kisfeszültségű kábelek számára.

 7. Öntapadós kábelcsatornák (opcionális változat)

  Ha csak néhány kábelt akar elrejteni, és ezek nem túl vastagak, használhat öntapadós kábelcsatornákat is. Ezek kényelmesen használhatók és kevésbé feltűnőek, különösen fehér háttéren. Mindazonáltal nem használhatja ezeket szegélyléc helyett, mivel nem biztosítanak védelmet a falnak.

 8. Padlón vezethető kábelcsatornák (opcionális változat)

  A padlón vezethető kábelcsatornák ideálisak például ajtók áthidalásához. Különféle típusok és méretek kaphatók.

 9. Fali kábelcsatornák (opcionális változat)

  A fali kábelcsatorna ideális megoldás az (otthoni) irodák számára, és kombinálhatók fali kapcsolókkal és konnektorokkal. Az előnyük az, hogy a kisfeszültségű kábelek, például antenna, internet, telefon és SCART kábelek külön csatornán haladnak. Ez biztonságosabb, és csökkenti a zajt és interferenciát is.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Kábelek elrejtése

4
4 of 5

1347 összesen

 • 5
  694
 • 4
  283
 • 3
  135
 • 2
  101
 • 1
  134