Karácsonyfa készítése fából

74% of 100%

Az újra felhasználható fa karácsonyfa beltéren és kültéren is használható. Elkészíthető asztali méretben is, lapos dísz verzióban vagy teljes karácsonyfa méretben. A fa vízálló rétegelt lemezből készül, így számos különféle módon és helyen használható. Használat után a fa könnyen szétszerelhető és helytakarékos, lapos formában tárolható. Rétegelt lemezt különféle méretekben vásárolhat. Ha átlátszó, színtelen lakkal festi le a karácsonyfát, akkor az vonzó, természetes külsőt kap. Természetesen bármilyen tetszőleges festéket is használhat. Érdemes a rétegelt lemez széleit szigeteléssel védeni – így kültéren a karácsonyfa jobban ellenáll az időjárásnak, és sok éven át használható.

 1. Ötletek karácsonyfa készítéséhez fából

  Itt néhány különféle fából készült karácsonyfát láthat: egy asztali típust háromszögletű oldalakkal, egy falra szerelhető lapos típust lécekből, és egy egymást keresztező lekerekített fadarabokból készült típust. Egy másik 3-dimenziós típus egyenes léceket használ keresztező mintázatban – Ezt a verziót tetszőleges magasságban elkészítheti több, vagy kevesebb fadarab felhasználásával.

 2. Padlón álló karácsonyfa elkészítése

  Ha a padlón felállítható karácsonyfát akar készíteni, érdemes karcsú arányokat használni. Ezt vékonyabb fadarabok használatával érheti el. Ez csökkenti a szélességet, így könnyebb lesz magasabb fát készíteni. A fa háromszögek 15°-os szögben vannak rögzítve. Különféle díszeket rögzíthet a fához – mini LED fényeket, gömböket és csillagokat, a fa belsejében és külsején is.

 3. Válassza ki a karácsonyfa formáját

  A legjobb vízálló rétegelt lemezt használni, akár kis méretű asztali karácsonyfát, akár nagyobb, padlóra állítható fát készít. A kisebb fához használjon 9 mm vastagságú rétegelt lemezt, a nagyobb fához 12 vagy 18 mm vastag lemezt használjon. A rajzon egy körülbelül 145 cm magas karácsonyfa méretei láthatók. Természetesen a fa ágainak bármilyen tetszőleges formát választhat.

 4. Az „ágak” elkészítése

  Válassza ki a profilok – vagyis „ágak” – számát a karácsonyfához; ez általában 4, 6 vagy 8. Ahhoz, hogy az ágak egyformák legyenek, először vágjon ki egy sablont kartonból. Ezután ceruzával rajzolja körbe a sablont és ezáltal alakítsa ki az egyenletes ágak formáját. Minden ág teteje 15°-os szögben áll, így az elkészült fa ágai tetszetős mintát alkotnak.

 5. Kerülje el a fa megrepedését

  Fúrjon lyukakat az ágak belső szögeinél 8 mm-es fafúrószárral. Ez segít megakadályozni a fa fűrészelt éleinek megrepedését és a szúrófűrész használatát is megkönnyíti.

 6. Az ágak fűrészelése

  A szúrófűrésszel vágja ki a fa első teljes profilját. Lassan és egyenletesen fűrészeljen, hagyja a szerszámgépet dolgozni, használjon éles fűrészlapot, és kövesse gondosan a ceruzával berajzolt vonalakat.

 7. Használja az első ágat sablonként

  A fűrészelt éleket simítsa el csiszolópapírral és használja az első profilt, vagyis a fa első ágát sablonként a többi ághoz. Rajzolja körbe a széleket ceruzával, ezáltal kijelölve a következő ág teljes körvonalát. Használja ki a lehető leghatékonyabban a rétegelt lemezt, gondosan illesztve rajta a profilokat.

 8. Az ágak fűrészelése

  A szúrófűrésszel vágja ki az összes ágat, majd használjon körfűrészt az egyenes szélek méretre vágásához. Távolítsa el a sorjákat, és csiszolja meg a széleket csiszolópapírral (180-as szemcseméret).

 9. Készítse el a karácsonyfa összekötő elemeit

  A háromszögletű fa talpa, vagyis más szóval a fa alapja a padlón, körülbelül 780 mm széles. A 6 profil vagy ág alsó részeit összekötő elemek tartják össze. Ezek mérete körülbelül 40 x 370 mm, és kifűrészelheti ezeket a maradék rétegelt lemezből. Fúrjon 8 mm-es lyukakat az összekötő elemek végén – ebbe fűzheti majd be a sisal kötél darabokat, amik összetartják a fa ágait.

 10. A karácsonyfa összeszerelése

  Ha 6 profil vagy ág van, először helyezze el a 2 egymással közvetlenül szemben lévő ágat, majd ezután a 4 másikat. Az ágak összetartásához fúrjon 8 mm-es lyukat minden ág felső részén és kösse össze az ágakat a sisal kötéllel.

 11. Az összekötő elemek összeszerelése

  A 6 profilt vagy ágat 6 összekötő elem tartja össze, amik középen találkoznak. Ezeket az elemeket sisal kötél köti össze úgy, hogy a 6 ág egyenletesen helyezkedjen el. Érdemes sisal kötelet használni, mivel ez vonzó külsővel rendelkezik és tökéletesen illik a karácsonyfához használt natúr rétegelt lemezhez.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Karácsonyfa készítése fából

3.7
3.7 of 5

75 összesen

 • 5
  41
 • 4
  5
 • 3
  8
 • 2
  5
 • 1
  16