Konyhaszekrény felszerelése

74% of 100%

Könnyen felszerelheti önállóan a konyhaszekrényeket. A rendelkezésre álló helytől függően az is előfordulhat, hogy egy konyhaszekrényt nem a konyhában szerel fel. Ha egy konyhabútorboltból vásárol konyhaszekrényt, azt a szükséges rögzítőelemekkel értékesítik. Ezért nem kell speciális rögzítőelemeket vásárolnia, és speciális szerszámokra sem lesz szüksége.

 1. A megfelelő méret

  A konyhaszekrények mérete szabványos méreteken és elemeken alapul. Általában 45, 75 és 90 cm-es magasságú és 30, 45 és 60 cm-es szélességű konyhaszekrényeket választhat.

 2. A megfelelő magasság

  A felfüggesztett szekrényeket általában úgy szerelik fel, hogy az alsó szélük 135 cm-re legyen a padlótól. Ez a magasság elegendő helyet hagy egy alsó szekrénynek és munkalapnak, ha az szükséges, 45 - 60 cm távolsággal a két elem között. Ha mosogató felé szereli a szekrényt, akkor 90 cm-es távolságot hagyjon a két elem között.

 3. A megfelelő kivitelezés

  A szekrény előlapja vagy ajtaja kivitelezése terén színek és anyagok széles választéka közül választhat . Az ajtók szinte mindig rejtett zsanérokkal rendelkeznek a keret belsejében. Egyes rusztikus konyhabútorok dekoratív elemként külső vasalásokat alkalmazhatnak.

 4. A szekrény felszerelése

  Jelölje be a szekrény(ek) külső széleinek pontos helyzetét a falon. Ügyeljen rá, hogy a megfelelő magasságot válassza a padlótól. Ebben a magasságban rajzoljon vízszintes vonalat szintező segítségével. Használhat lézeres szintezőt is a gyors és pontos vízszintes pozícionálás érdekében. A rögzítőelemek általában állíthatóak, így felszerelésük után még mindig módosíthatja a szekrény vízszintes és függőleges helyzetét.

 5. Tökéletes egyenes

  Ha tökéletesen biztos akar benne lenni, hogy a szekrény vízszintes, szereljen egy nagyjából 20 x 45 mm-es keresztmetszetű lécet a falon bejelölt vonal alá. Ez felszerelés közben megtámasztja a szekrényt. Később eltávolíthatja és feltöltheti a lyukakat. Jelölje be a szekrény rögzítési pontjait a falon, hogy lássa, hová kell szerelni a rögzítőelemeket.
  Megjegyzés: a konyhai szekrények különféle típusú rögzítőelemekkel és –rendszerekkel kaphatók. A legegyszerűbb rendszer ék alakú faelemeket használ. Ha ilyen rendszert használ, nagyon pontosan kell dolgoznia, különösen ha több szekrényt akar egymás mellé szerelni egyenes vonalban.

 6. Használjon minőségi tipliket

  Fúrja ki a falban a szükséges lyukakat, és helyezze be a műanyag tipliket. Szerelje fel a szekrényhez mellékelt rögzítőelemeket. Fokozottan figyeljen a fal anyagára. Használjon minőségi, márkás tipliket, mivel ezeknek el kell bírnia a szekrény és annak tartalmának súlyát! Ezután szerelje a szekrényt a falra. A szekrény belsejében lévő minden rögzítőelem két csavarral rendelkezik. Az egyik a magasság módosítására szolgál a szekrény vízszintesbe állításához, a másikkal a falhoz rögzíti a szekrényt.

 7. Az ajtók felszerelése

  A következő lépés az ajtók felszerelése. Kiválaszthatja a nyitás irányát, ezért gondolja át alaposan, hogy mi a legjobb megoldás – például ha a sarokba szerelt egy szekrényt. Az is számít, hogy Ön bal- vagy jobbkezes. Szerelje a zsanér egyik részét a szekrény belső falára, a másik részét pedig az ajtó megfelelő kerek nyílásába. Csúsztassa össze a zsanér két részét és csavarozza össze azokat. A zsanérok három irányban állíthatók, így az ajtót tökéletesen egyenesen szerelheti fel.

 8. Két szekrény egymás mellé szerelése

  Ha két szekrényt egymás mellé szerel, azokat egymáshoz is rögzítheti. Szorítókkal rögzítse egymáshoz szilárdan a két szekrényt. Ezután fúrjon lyukat mindkét szekrény falán keresztül, és erősítse össze azok oldalát csavar és csavaranya segítségével. Ez segít tökéletesen a helyükön tartani a szekrényeket.

 9. A magasság állítása

  Az ajtó magasságának állításához lazítsa meg a nyíllal jelölt csavarokat. Ezután fel- vagy le mozgathatja a zsanért, hogy a megfelelő magasságba állítsa az ajtót. Ezután újra húzza meg erősen a csavarokat.

 10. Az ajtó kiegyenesítése

  Ha az ajtó nem egyenes, a nyíllal jelölt csavarokkal állíthatja be. Először ellenőrizze, hogy az ajtó felső vagy alsó zsanérját kell-e állítania.

 11. Mélységbeállítás

  A zsanérok mélységét is beállíthatja, hogy az ajtó jól illeszkedjen a szekrényhez. Lazítsa meg a nyíllal jelölt csavart. Ezután előre vagy hátra mozgathatja a zsanért, amíg az ajtó jól illeszkedik. Ezután újra húzza meg a csavart.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Konyhaszekrény felszerelése

3.7
3.7 of 5

455 összesen

 • 5
  200
 • 4
  101
 • 3
  40
 • 2
  27
 • 1
  87