Lapos képernyős TV falra szerelése

78% of 100%

Mivel a lapos képernyős TV nem rendelkezik nagy méretű képcsővel, felszerelhető a falra, mint egy kép. Emellett stílusos TV-állványokat is vehet, amelyek a kábeleket is elrejtik. Különféle rögzítő rendszerek kaphatók – például fix és állítható, ezért először el kell döntenie, hogy milyen fajtát választ.

Mire kell figyelni:

Mielőtt lyukakat fúrna a falba, először ellenőrizze, hogy a fúrás helyén nem haladnak-e víz-, gáz-, vagy elektromos vezetékek. Speciális elektronikus érzékelők kaphatók, amelyek segítenek megtalálni a falban a csövek és kábelek helyét.

 1. A megfelelő hely bejelölése

  Először döntse el, hogy hova kívánja szerelni a TV-t. Elhelyezheti közvetlenül a falra, vagy felszerelheti úgy, hogy forgatható és dönthető legyen. Hasznos lehet megtalálni a legjobb szöget a tévénézéshez különféle helyzetekből (például a konyhából).

 2. A megfelelő magasság megtalálása

  Az alapszabály az, hogy a lapos képernyős TV alsó szélének a padlótól 50 - 60 cm magasságban kell lennie. Természetesen ez a saját helyzetétől is függ. Jó ötlet egy a TV-jével nagyjából azonos méretű kartondarabot a falhoz tartani. Így meg tudja azt szemlélni különféle testhelyzetekben. Amikor megtalálta a megfelelő pozíciót, felszerelheti lapos képernyős TV-jét ugyanabba a magasságba.

 3. Elbírja-e a konzol a súlyt?

  Csak olyan konzolt vásároljon, amely megfelel az Ön lapos képernyős TV-je méretének és súlyának (ellenőrizze a konzol leírását). Olvassa el TV-készüléke használati utasítását, és vesse össze az adatokat. Használjon jó minőségű tipliket és csavarokat, és használja ki a konzolon lévő összes csavarnyílást.

 4. A készülék távolsága a faltól

  A lapos képernyős TV-t felszerelheti a falhoz közel, bár ebben az esetben nem tudja majd állítani a képernyő helyzetét. Ne feledje, hogy a lapos képernyős TV hőt termel, és a készülék és a fal közötti nagyobb rés jobb szellőzést tesz lehetővé. Ez a porlerakódás okozta sötét foltok kialakulásának esélyét is csökkenti a falon, és lehetővé teszi a képernyő szögének állítását vízszintesen és függőlegesen.

 5. Mérje meg a VESA szerelőkeret méretét

  A megfelelő fali konzol kiválasztásához mérje meg lapos képernyős TV-je hátlapján a csavarnyílások közötti távolságot. A leggyakoribb méretek: 10 x 10 cm és 20 x 10 cm középponttól középpontig.

 6. A kábelek elrejtése

  A tápkábel és az antenna kábel mellett gyakran számos más kábelre is szükség van a lapos képernyős TV csatlakoztatásához más készülékekhez – például DVD-lejátszókhoz, játékkonzolokhoz, műholdas vevőkészülékekhez és digitális beltéri egységekhez. Ezek a készülékek gyakran a padlón álló szekrényben helyezkednek el, ezért meg kell találnia a legjobb módot a kábelek odavezetésére a TV-hez. Egy jó megoldás erre egy kábelcsatorna használata, így a kábelek rendezetten, elrejtve vezethetők. Egy másik lehetőség, hogy olyan TV-állványt használ, ami polccal rendelkezik a többi készülék számára.

 7. TIPP!

  Jobban szeretne rejtett kábelcsatornát használni? Ez esetben kialakíthat egy álfalat, és erre szerelheti lapos képernyős TV-jét. Ha álfalat készít fakeretre szerelt lapokból, a mögötte levő helyet felhasználhatja a kábelek elrejtésére. Egy másik lehetőség, hogy a kábeleket a TV mögötti szobán keresztül vezeti, ha otthonának elrendezése ezt lehetővé teszi.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Lapos képernyős TV falra szerelése

3.9
3.9 of 5

466 összesen

 • 5
  244
 • 4
  91
 • 3
  29
 • 2
  19
 • 1
  83