Polcok felszerelése

84% of 100%

A polcok extra tárolóhelyet biztosítanak és dekoratív szerepük is van, például a könyvespolcok esetén. Különféle színben és méretben, különböző anyagokból készíthet polcokat. A támaszték kiválasztása terén is kreatív lehet; nem kell mindig az ebben a példában használt sarokvasakat használnia.

Mire kell figyelni:

Mielőtt lyukakat fúrna a falba, először ellenőrizze, hogy a fúrás helyén nem haladnak-e víz-, gáz-, vagy elektromos vezetékek. Speciális elektronikus érzékelők kaphatók, amelyek segítenek megtalálni a falban a csövek és kábelek helyét.

 1. Hová szerelje a polcot?

  Először döntse el, hogy pontosan hová kívánja szerelni a polcot és mit akar rajta tartani. Egy könyvespolc mélysége eltérő egy szobanövényeknek szánt polcétól. Fogjon egy megfelelő méretű polcot és tartsa a falhoz azon a helyen, ahová szerelni akarja. Állítsa be a polcot vízszintes helyzetbe szintező segítségével és jelölje meg a falat az alsó szélénél.

 2. Csempefúrás

  Ha csempét kell fúrni, először ellenőrizze, hogy fel tudja-e szerelni a polcot úgy, hogy csak a csempék közötti résekbe kelljen fúrni. Így a csempék épen maradnak és a polc is teljesen vízszintes lesz. Ha nem lehet elkerülni azt, hogy a csempébe fúrjon, akkor a lyuk helyét jelölje meg egy keresztbe ragasztott papír ragasztószalagon. Ez megakadályozza, hogy a fúró megcsússzon. Fúrjon a tipli hosszúságánál kicsit mélyebb lyukat, mert azt a csempe mögé kell süllyeszteni. Így a csempe nem fog megrepedni, amikor megszorítja a csavart.

 3. Hány konzol?

  A polc súlyát két vagy több, a falra csavarozott konzol fogja tartani. Ezek nem lehetnek túl távol egymástól, hogy a polc ne görbüljön meg középen. A konzolok száma a polc hosszától és az arra helyezendő tárgyak súlyától függ. Egy 16 mm-es farost lemezből készült polc esetén a megfelelő táv a konzolok között 40 - 60 cm. 18 mm-es tömör fa vagy MDF-lemez esetén a távolság 50 - 70 cm, míg 18 mm-es rétegelt lemez esetén ez 90 cm-re növelhető.

 4. A lyukak bejelölése a falon

  Helyezze a konzol felső részét az 1. lépésben bejelölt ceruzajelzéshez. Az első lyuk bejelölése után ellenőrizze, hogy a konzol függőlegesen áll-e, és jelölje be a többi lyukat. Ezzel azonos módon jelölje be a másik konzol (vagy további konzolok) lyukait.

 5. Milyen falhoz milyen csavarokat és tipliket kell használni?

  Mindig a fal anyagának megfelelő fúrószárat használjon. Kisebb konzolokhoz 45x4 mm-es csavarokat használjon, nagyobb konzolokhoz pedig 45x6 mm-es csavarokat. Ha gipszkartonból vagy sejtbetonból készült üreges falai vannak, akkor speciális tipliket használjon.

 6. TIPP!

  A polc meghajlásának megakadályozása érdekében – például ha nehéz könyveket rak rá – rögzítsen egy extra facsíkot a polc eleje mentén. Ez masszívabb megjelenést kölcsönöz a polcnak, és extra merevséget és tartást biztosít.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Polcok felszerelése

4.2
4.2 of 5

219 összesen

 • 5
  143
 • 4
  33
 • 3
  8
 • 2
  12
 • 1
  23