Reluxa felszerelése

76% of 100%

Ha szabványos méretű ablakkerettel rendelkezik, valószínűleg talál olyan reluxát, ami tökéletesen illeszkedik az Ön ablakához. Érdeklődhet az ablakkeret gyártójánál is, hogy rendelkeznek-e méretben illeszkedő termékkel. De ha nem, a reluxa könnyen méretre vágható. Válasszon olyan reluxát, ami kissé hosszabb és szélesebb, mint az ablakkeret belső méretei. A reluxa számos különféle színben és anyagból kapható, például műanyag, alumínium, fa és textil.

Mire kell figyelni
Mindig tartsa be a reluxához mellékelt utasításokat!

 1. A reluxa előnyei

  A megfelelő típusú reluxa kiváló hőszigetelést biztosít. Télen a meleg levegő a szobában kering, ezért a lemezek konkáv oldalának befelé kell néznie. Nyáron a meleg levegő felfelé áramlik, ezért a lemezek konkáv oldalának kifelé kell néznie. A reluxa a felső sínben található mechanizmus segítségével emelhető fel és szabályozható.

 2. Különféle rögzítési rendszerek

  A reluxa különféle típusú rögzítőelemekkel kapható. Például a reluxa felső tartóeleme rögzülhet zárt keresztmetszetű konzollal és zárólemezzel, vagy derékszögű konzollal és forgó zárókarral, ami rögzíti a felső sínt.

 3. A megfelelő hely kiválasztása

  A rendelkezésre álló helytől és saját választásától függően több módon lehetséges a reluxa felszerelése:
  1. Rögzítheti az ablakkeretre (ez műanyag és alumínium ablakkereteken nem ajánlott, mivel a lyukak később nem javíthatók ki)
  2. Rögzítheti az ablakkeret fölött a falra
  3. Rögzítheti a mennyezethez

 4. A rögzítő konzolok felszerelése

  Válassza ki az első konzol helyét, és jelölje be a lyukak helyét a fúráshoz. Ha az ablakkeretre szereli a reluxát, fúrja elő a lyukakat vékony (2,5 mm) fafúrószárral. Ha a falra szereli a reluxát, használjon 6 mm-es falfúrót és helyezzen be tipliket. Ezután csavarozza a helyére a konzolt, és részlegesen húzza meg a rögzítő csavarokat. Egy léc és szintező segítségével állítsa be a rögzítő sínt vízszintesen, és jelölje be a második konzol helyét. Ha harmadik konzolra is szükség van, ügyeljen rá, hogy az ne akadályozza a szabályozó zsinórt vagy szalagot.

 5. A belső szélesség megmérése

  A rögzítőkonzolok felszerelése után mérje meg a reluxa belső szélességét a konzolok között. Jelölje be ezt a szélességet a reluxa alsó és felső sínjén. A mérés során hagyjon rá extra szélességet a sínek végzáró elemeinek.

 6. Vágja méretre a felső sínt

  Vágja a megfelelő méretre a felső és alsó sínt fémfűrésszel. Munka közben védje a reluxa lapjait ronggyal vagy kartondarabbal. Fűrészelés után helyezze fel a sínre a végzáró elemeket.

 7. Vágja méretre a reluxa lemezeit

  Ideiglenesen akassza fel a reluxát, és jelölje be a belső szélességet az alsó lemezen. Ügyeljen rá, hogy a reluxa középen helyezkedjen el, így a bal és jobb szélét szimmetrikusan vágja le. Használjon speciális reluxavágót vagy ollót a lemez megfelelő méretre vágásához. Ezután vágja méretre a többi lemezt is (az alsó lemezről levágott darabot felhasználhatja sablonként a többi lemez vágásához). Ezután felakaszthatja a reluxát, és rögzítheti azt a konzolokhoz.

 8. A magasság beállítása

  Ha a reluxa túl hosszú, alul egy csomó használaton kívüli lemez lesz. Ez megelőzhető, ha eltávolítja a felesleges lemezeket. Távolítsa el a műanyag végzáró elemeket az alsó sínről és oldja ki alul a zsinórt. Távolítsa el az alsó sínt és a szükségtelen lemezeket a zsinórról vagy szalagról. Ezután helyezze vissza az alsó sínt és fűzze vissza a zsinórt a helyére. Helyezze vissza a végzárókat a sínre, vágja a megfelelő méretre a zsinórt vagy szalagot, és kösse meg újra annak végeit. Végül szerelje fel a pálcát a reluxa nyitásához és zárásához.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Reluxa felszerelése

3.8
3.8 of 5

176 összesen

 • 5
  81
 • 4
  38
 • 3
  20
 • 2
  12
 • 1
  25