Szalagfüggöny felszerelése

76% of 100%

Ha szabványos méretű ablakkerettel rendelkezik, valószínűleg talál megfelelő szélességű szalagfüggönyt.De a szalagfüggöny könnyen méretre is vágható.A jó illeszkedéshez válasszon olyan szalagfüggönyt, ami kissé hosszabb, mint az ablakkeret magassága.A szalagfüggönyök számos különféle színben és anyagból kaphatók, például műanyag, alumínium és textil.

 1. A megfelelő hely kiválasztása

  A rendelkezésre álló helytől és saját választásától függően több módon lehetséges a szalagfüggöny felszerelése. Külön kapható tartókonzolok segítségével a függöny felső sínjét bármilyen kívánt magasságban önállóan is felszerelheti. A szalagfüggönyt az ablakkerettől megfelelő távolságban szerelje fel, figyelembe véve a szalagok szélességét, hogy azok szabadon nyithatók és zárhatók legyenek. Ha a szalagfüggönyt nem a mennyezetre szereli, használjon tartókonzolokat.

 2. Vágja méretre a sínt

  Ha meg kell rövidítenie a sínt, először lazítsa meg a végzáró elemet tartó csavart, és vegye ki a végzáró elemet a sínből. Húzza feszesre a zsinórt és húzza meg újra a végzáró elemet tartó csavart. Helyezze el úgy a görgőket, hogy a szalagok egyenlő távolságban helyezkedjenek el, amikor a függönyt felfüggeszti. Fűrészelje a sínt a megfelelő szélességre, és csiszolja simára a vágási felületet.
  Távolítson el egy görgőt és egy szalagot a sín szélességéből levágott minden 10 cm-re számítva. Óvatosan emelje meg a végzáró elemet egy csavarhúzóval, és tolja túl azon a felesleges görgőket. Ezután kattintsa a helyére az első görgőt a végzáró elemmel.

 3. A sín felszerelése közvetlenül a mennyezetre

  Tartsa a helyén a sínt, a zsinórral a megfelelő oldalon. Jelölje be a lyukak helyét a sínben előfúrt lyukakon keresztül. Fúrja meg a lyukakat 6-os falfúróval, és helyezze be a tipliket. Ezután csavarozza a helyére a sínt úgy, hogy a csavar feje a sínbe süllyedjen. A sínt kapcsokkal is felszerelheti a mennyezetre, így az később könnyebben eltávolítható.

 4. A sín felszerelése konzolokkal

  Válassza ki az első konzol helyét, és jelölje be a lyukak helyét a fúráshoz. Fúrja meg a lyukakat 6 mm-es falfúróval és helyezze be a tipliket. Csavarozza a helyére az első konzolt, és részlegesen húzza meg a rögzítő csavarokat. Ezután szerelje fel a második konzolt, a sín végétől azonos távolságra. Ha szüksége van egy harmadik konzolra, azt helyezze el a két konzol között középen.

 5. A szalagok rögzítése

  Miután felszerelte a sínt, a helyükre rögzítheti a szalagokat. Csúsztassa a fémakasztókat a szalagok felső részén található nyílásokba. Fogja meg az első szalagot és jelölje be a szükséges magasságot, felfelé hajtva a szalag alsó szélét. Hagyjon 15 mm távolságot a padlótól vagy ablakpárkánytól. Adjon hozzá 9 cm-t a szalag hosszához a behajtott vonalon felül, majd vágja le a szalag maradékát.

 6. A súlyok rögzítése a szalagokhoz

  Különböző típusú súlyok kaphatók, amik lehetővé teszik a szalagok kiegyenesítését a gravitáció révén. Az alábbi példában használt súly használatához egy kis horgokkal ellátott műanyag darabot kell ráhúzni a szalag alsó végére úgy, hogy a horgok felfelé nézzenek. Húzzon át a szalagból 3 cm anyagot a nyíláson keresztül a fémsúly résén. Ezután forgassa körbe a súlyt felfelé 2 és fél fordulattal. Az anyag ekkor teljesen befedi a súlyt. Végül szerelje fel a műanyag rögzítőelemet a szövetre és a súlyra.

 7. A szalagok összekötése

  Amikor minden megfelelően a helyén lóg, szerelje fel a zsinórt a műanyag gyűrűk és a műanyag rögzítőelemeken lévő horgok segítségével. A zsinór 5 szalagból álló csoporthoz elegendő. A 6. szalag egy újabb 5 szalagból álló csoport első eleme. Vágja le a felesleges szalagot.
  Mindig szükség van néhány napra, mielőtt a szalagok megfelelően a helyükre kerülnek, a kisebb gyűrődések maguktól eltűnnek majd.

 8. Szalagfüggöny felszerelése rézsútos ablakra

  Rézsútos felső ablakkerettel rendelkező ablakra is felszerelhet szalagfüggönyt. Ebben az esetben a szalagfüggönyt úgy kell felszerelni, hogy a szalagok az ablak magasabb oldala felé csússzanak el annak nyitása során. Ezért mindig szerelje a mozgatózsinórt erre az oldalra. Az egyes szalagok megfelelő méretre vágásának lehetővé tételéhez hagyjon kis réseket a sín bal és jobb vége és az ablakkeret között. Ezután állítsa be a szalagok magasságát az ablakkerethez képest, a sínt enyhén felfelé és lefelé csúsztatva. Miután megtalálta a sín megfelelő helyét, rögzítheti annak alsó végét, hogy az ne csússzon el lefelé.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Szalagfüggöny felszerelése

3.8
3.8 of 5

102 összesen

 • 5
  49
 • 4
  20
 • 3
  12
 • 2
  8
 • 1
  13