Szigetelés

86% of 100%

A szigetelőanyagok az illesztések lezárásához, a nedvesség kizárásához és az illesztések és más rések feltöltéséhez használhatók. A szigetelőanyag rugalmas, ezért némi mozgást lehetővé tesz. A szigetelőanyagok tubusokban és tartályokban kaphatók. Egy tartály körülbelül 12-13 méter hosszú, 5 mm vastagságú szigeteléshez elegendő.

 1. Milyen típusú szigetelőanyagot használjak?

  A szigetelőanyag összetétele meghatározza annak rugalmasságát és kötési sebességét. Az univerzális szigetelőanyagok jól megfelelnek általános használatra. Fürdőszobákban és nedves területeken a legjobb megoldás penészálló szigetelőanyagot használni. Ez hosszú távon megelőzi az illesztések megfeketedését. Vegye figyelembe, hogy egyes szigetelőanyagok lefesthetők, míg mások nem.

 2. Kötés

  Nem minden szigetelőanyag típus felel meg minden munkához. Például az akril alapú szigetelőanyag nem alkalmas üvegen, csempén és más sima felületeken történő használatra, míg a szilikon, teflon és bitumen alapú szigetelők jobban tapadnak a bitumen felületeken és tetőfedő anyagokon. Egyes esetekben a tapadás alapozóréteg felvitelével javítható.

 3. Szigetelőanyag lefestése

  A legtöbb szigetelőanyag fehér, szürke, fekete, barna vagy átlátszó színben kapható. Kiválaszthatja az adott felületnek leginkább megfelelő színt, vagy a felülettel azonos színre festheti a szigetelőanyagot. Először ellenőrizze a csomagoláson. Ha le akarja festeni a szigetelőanyagot, ne feledje, hogy maga a festék nem rugalmas, ezért ha az illesztés mozog, később megrepedezhet.

 4. Oxidáció

  Ha a szigetelőanyag savas összetevőket tartalmaz, az alatta lévő felület oxidálódhat. Ez érintheti a tükröket, kő- és márványlapokat, alumínium- és rézfelületeket. Ennek elkerülése érdekében válasszon savmentes szigetelőanyagot. Ezt könnyen ellenőrizheti, ha megszagolja a tartály alsó részét.

 5. A felület megtisztítása

  Ha egy fal repedését akarja feltölteni, először távolítsa el a meglazult anyagot egy háromszögletű kaparóval vagy egy éles késsel. Ezután tisztítsa meg a rést ecsettel vagy porszívóval. Ezenkívül a ragasztó-, szigetelőanyag vagy olajmaradványokat is távolítsa el alkohollal vagy oldószerrel.

 6. Ragasztószalag használata

  Ha a lehető legtisztább eredményt akarja elérni, és nem biztos benne, hogy képes a szigetelőanyagot tökéletesen egyenes vonalban adagolni, különösen nehezen elérhető helyeken, akkor a legjobb megoldás a papír ragasztószalag használata. A szalaggal takarja le a szigetelendő sáv mindkét szélét, majd távolítsa el a szalagot, mielőtt a szigetelőanyag megszáradna.

 7. A szigetelőpisztoly használata

  Sniccerrel távolítsa el a tartály zárógyűrűjét. Ezután vágjon le egy kis darabot a kinyomó csúcsából, hogy a szigetelőanyagot keskeny csíkban adagolhassa. Ha a kinyomó nagyobb részét vágja le, a szigetelőanyag csík szélesebb lesz. A lezárandó résnél 1 - 2 mm-rel szélesebb szigetelőanyag csíkot alkalmazzon. Ezután helyezze be a tartályt a szigetelőpisztolyba. Amikor meghúzza a kallantyút, a kinyomó megtelik szigetelőanyaggal. Amint megjelenik a szigetelőanyag, engedje el a kallantyút.

 8. A szigetelés kialakítása

  A legjobb munkahelyzet, ha szigetelőpisztolyt 45°-os szögben tartja és a pisztolyt maga felé húzza. A szigetelőanyag precíz adagolásához meg kell találnia a megfelelő munkasebességet. Ha túl lassan mozog, a szigetelőanyag felülete rögös és egyenetlen lesz, és szükségtelenül pazarolja a szigetelőanyagot. Ha túl gyorsan mozog, a rés nem telik meg kellőképpen. Amikor eléri a szigetelendő szakasz végét, engedje fel a kallantyút és nyomja meg a szigetelőpisztoly hátulján lévő gombot vagy kart. Ez megszűnteti a nyomást, így azonnal elzárja a szigetelőanyag adagolását. Ha ezt elmulasztja, a szigetelőanyag tovább áramlik a kinyomóból.

 9. A szigetelőcsík eldolgozása

  Nedvesítse meg ujját szappanos vízzel egy tálban és simítsa el a szigetelőanyag csíkot. A szappan megelőzi a szigetelőanyag ujjához tapadását. Egy porlasztóflakonból is permetezheti a szappanos vizet. A szappanos vízzel távolítsa el a szigetelőanyag maradványokat. Miután a szigetelőanyag megszáradt, késsel és erős szivaccsal távolíthatja el. A szigetelőanyag felviteléhez és eltávolításához speciális spatulák és tisztítóeszközök is kaphatók.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Szigetelés

4.3
4.3 of 5

660 összesen

 • 5
  406
 • 4
  148
 • 3
  32
 • 2
  20
 • 1
  54