Szúnyogháló felszerelése ajtókra és ablakokra

80% of 100%

Nyáron jó beengedni a friss levegőt a nappaliba vagy a hálószobába, de a szúnyogokat, legyeket és más rovarokat kint szeretnénk tartani. A friss levegő és a nyugalom érdekében az ideális megoldás a szúnyogháló, így nem zavarhatnak a rovarok. Nem minden modern ablakkeret alkalmas szúnyogháló felszerelésére. Ezért a legjobb a szúnyoghálót egy meglévő ablakkeret nyílásába, vagy a kerti ajtóra szerelni. A szúnyogháló keretét fából vagy alumíniumból készítheti el.

 1. Az ablak méretei

  Akár nyitható szúnyoghálót, akár nem nyitható, rögzített hálót akar készíteni, tudnia kell a méreteket. Először mérje meg az ablakkeret méreteit faltól falig. Hagyjon rá plusz 10 mm-t, hogy könnyen felszerelhesse a szúnyogháló keretét.

 2. Fa szúnyogháló keret

  Falécekből elkészíthet egy keretet, amire rögzítheti a szúnyogháló anyagát. A léceknek 40 mm szélesnek és 20 mm vastagnak kell lennie. A léceket rálapolással erősítse össze. Más fakötést is használhat, de ebben az esetben vastagabb lécekre lehet szüksége.

 3. Keresztlécek

  Készítsen két hosszú lécet (az ablak magasságával azonos hosszal) és három rövidebb lécet (az ablakszélességgel azonos hosszal). A harmadik lécet a szúnyogháló közepére kell szerelni a keret megerősítéséhez. A két hosszú léc végén készítsen a keresztlécekkel azonos szélességű (40 mm) rálapolásokat. Ezután végezze el ugyanezt a három rövid léccel.

 4. Sarokkötés rálapolással

  Rálapolást gérfűrésszel készíthet. Rögzítse a lécet függőlegesen a munkaasztalon, és először fűrészelje be a végét függőlegesen. Ezután rögzítse a lécet vízszintesen, és fűrészelje be a léc feléig úgy, hogy eltávolítson egy a léc vastagságának felével megegyező vastagságú darabot. Ezeket a darabokat favésővel vagy felsőmaróval is kivághatja. Használjon derékszögű vonalat a vágási vonalak bejelöléséhez, ügyelve a vonalak pontos bejelölésére.

 5. Bemélyedések készítése a kereten

  A központi keresztlécet a két hosszú léc közepére kell szerelni. Ez azt jelenti, hogy ezeken a léceken a mélység feléig terjedő bemélyedéseket kell készíteni. Ezt felsőmaróval készítheti el. Állítsa a mélységbeállítást erre a mélységre. A kivágást két lépésben végezze le, hogy ne terhelje túl a felsőmarót, és ne égesse meg a fát. Először jelölje be a vágási vonalakat derékszögű vonalzóval, majd kezdje meg a bejelölt vonalak vágását. Helyezzen egy kivágott lécdarabot a munkadarab mellé a szerszámgép vezetéséhez és az egyenes vonalban történő vágáshoz.

 6. Favéső

  Az egyenetlenségeket legjobban favésővel lehet eltávolítani. Amikor minden rálapolást elkészített, helyezze a keretet a padlóra, és ellenőrizze, hogy minden illeszkedik-e.

 7. A keret összeszerelése

  Szereljen össze minden sarokkötést faragasztóval és csavarokkal, és ellenőrizze, hogy a keret sarkai derékszögűek-e. Ezt derékszögű vonalzóval végezheti el, vagy úgy, hogy ellenőrzi, hogy az átlók azonos hosszúságúak-e. Ellenőrizze azt is, hogy a keret jól illeszkedik a falak közötti résbe, mielőtt szorosan meghúzná a csavarokat. A falécek megrepedésének megelőzése érdekében érdemes előfúrni a csavarok lyukait a csavarokénál kisebb átmérőjű fúrószárral. Összeszerelés után a keretet lefestheti vagy lelakkozhatja.

 8. A szúnyogháló kifeszítése és rögzítése

  Fektesse a szúnyogháló szövetet a keretre, és vágja körbe a keretnél 5 cm-rel szélesebben. Hajtsa vissza a szúnyoghálót, és rögzítse felül tűzőgéppel vagy elektromos kapocsbelövővel. 5 cm-enként egy kapcsot használjon. Húzza le a szúnyogháló szövetet minél feszesebbre, majd kapcsozza a keret oldalaihoz. Igyekezzen ráncok nélkül kifeszíteni a szúnyogháló szövetét úgy, hogy a szövet mintázata a kerettel párhuzamos legyen.

 9. Befejezés

  A kereteket elrejtheti, ha a kerettel azonos szélességű vékony fedőléceket csavaroz a keretre. Fűrészelje ezeket méretre, és fesse vagy lakozza a kerettel azonos színre. A falécek megrepedésének megelőzése érdekében először fúrja elő a csavarok lyukait a csavarokénál kisebb átmérőjű fúrószárral.

 10. A forgópántok felszerelése

  Ellenőrizze, hogy az ablak (vagy ajtó) melyik oldalán helyezkednek-e el a forgópántok. A szúnyogháló forgópántjait azonos oldalra kell szerelni. Mielőtt hozzálátna, először jelölje be a forgópántok csavarlyukainak helyét, és fúrja elő a csavarok lyukait a csavarokénál kisebb átmérőjű fúrószárral.

 11. Zárhatóság

  A szúnyogháló felszerelése után felszerelhet egy mágneszárat, hogy az zárva maradjon. A mágneszárat szerelje a háló keretére, a fémlemezt pedig az ablakkeret megfelelő helyére szerelje.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Szúnyogháló felszerelése ajtókra és ablakokra

4
4 of 5

692 összesen

 • 5
  369
 • 4
  161
 • 3
  36
 • 2
  32
 • 1
  94