Tiplik használata

86% of 100%

Ha tégla, beton, gipszkarton, vagy más kemény anyagú falra (kivéve a fát) kíván bármit szerelni, biztos szüksége lesz tiplikre. A tiplik erős rögzülést biztosítanak a legtöbb szilárd anyagban, vagy horgonyszerűen rögzülnek az üreges anyagokban vagy panelekben.

 1. Milyen típusú tiplit kell használni?

  Minden építőanyaghoz megfelelő tiplit kell használni. Különféle típusú tiplik kaphatók a speciális helyzetekre, és ezek gyakran erősebb rögzítést biztosítanak az univerzális tipliknél. Miután megtalálta a feladatnak megfelelő típusú tiplit, a következő lépés a megfelelő méret kiválasztása. A fúrószár átmérőjének meg kell egyeznie a tipli átmérőjével. Ez általában fel van tüntetve a tipliken, például S6 a falazat tiplin, amihez 6 mm-es fúrószárat kell használni.

 2. Univerzális tiplik

  A klasszikus nylon tiplik különféle alapvető típusokban kaphatók. Amikor meghúzza a csavart, a tipli kitágul, így szilárdan rögzül a falban. Fúrja ki a lyukat ütvefúróval, és óvatosan ütögesse a helyére a tiplit. Ezután szerelje be a csavart. Ügyeljen rá, hogy tiplikkel használható csavart használjon, amelynek hossza és vastagsága megfelel a használt tiplinek.

 3. Beütő dübel

  Ezek a tiplik (dübelek) egy acélszöget vagy speciális csavart tartalmaznak, amit kalapáccsal lehet beütni. Ez sokkal gyorsabb, mint a hagyományos csavar használata, és ideális megoldás szegélylécekhez, fagerendákhoz, ablakkeretekhez, álmennyezet panelekhez és falburkolatokhoz. Ha szükséges, meghúzhatja a csavart csavarhúzóval, miután beütötte azt.

 4. Pillangó tiplik

  Ezek a nylon tiplik üreges falakban történő használatra készülnek, és 2 szakaszból állnak. Amikor meghúzza a csavart, a tipli hátsó része összecsuklik, és a tipli elülső részéhez közeledik. Egy másik változat a pillangó tipli. Ez 4 ‘szárnnyal’ rendelkezik, és ideális sekély lyukakban történő használathoz. Ezeket a tipliket képek, könnyebb tükrök és más könnyű tárgyak felszereléséhez használhatja. Ez a tiplitípus erős rögzítést biztosít gipszkartonban és hasonló anyagokban.

 5. Horgonycsavarok

  Ez a megoldás olyan kötőelemként használható, aminek nagy terhelést kell elbírnia, például nagy polcok. Egy M12-es horgonycsavar általában 200 kg-ig terhelhető. Az anya vagy horog meghúzásakor a kúpos horgonyt befelé húzza. E nyomás hatására a fémrészek kitágulnak, és erősen a környező anyagba nyomódnak.

 6. Gipszkarton tipli

  Ez a tiplitípus vastagabb szakaszt képez az üreges fal belsejében vagy mögötte. Amikor egy csavart helyeznek bele és megszorítják, a szakaszok kitágulnak és ernyőszerűen kinyílnak. Ezek a tiplik különféle panelekkel használhatók, és könnyebb tárgyak mennyezetre szerelésére is használhatók.

 7. Rugós tipli

  A rugós tipliket elsősorban mennyezeteken és üreges falakon használják. Ezek rugós ‘szárnyakkal’ rendelkeznek egy csavarmeneten. A tiplit zárt szárnyakkal átnyomják a lyukon, majd a szárnyak kinyílnak, amikor szabadra kerülnek, és meghúzzák a csavart.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Tiplik használata

4.3
4.3 of 5

848 összesen

 • 5
  581
 • 4
  131
 • 3
  30
 • 2
  30
 • 1
  75