Tükör felfüggesztése

72% of 100%

A fürdőszoba és a toalett mellett máshová is akaszthat tükröket otthonában – például az előszobába, nappaliba vagy a hálószobába. Ellenőrizze, hogy a tükör megfelelően illik-e a szobához és annak berendezéséhez. A tükrök nagyobbá teszik a teret.

Mire kell figyelni:

Mielőtt lyukakat fúrna a falba, először ellenőrizze, hogy a fúrás helyén nem haladnak-e víz-, gáz- vagy elektromos vezetékek. Speciális elektronikus érzékelők kaphatók, amelyek segítenek megtalálni a falban a csövek és kábelek helyét.

 1. Általános útmutató

  A tükröt úgy akassza fel, hogy a közepe szemmagasságban legyen. Ez átlagosan 1,65 m. Ha alacsonyabb családtagjai vannak, valamivel lejjebb is szerelheti. Ügyeljen rá, hogy a tükör elég nagy legyen ahhoz, hogy az Ön fejmagasságán túlnyúljon, így magasabb emberek is használhatják.

 2. Tükör a fürdőszobában

  A tükör a fürdőszoba vagy toalett elengedhetetlen kelléke. A tükörnek elég nagynak kell lennie, kellő magasságban, és ideális esetben megvilágítással is kell rendelkeznie. Ha lehetséges, a megvilágításnak a tükör egész felületét meg kell világítania.

 3. Fűtött tükör (opcionális)

  Ha zuhanyozás után semmit sem lát a tükörben, érdemes elgondolkoznia a tükör fűtésén. Ezt a tükör mögé kell szerelni és megelőzi a pára lecsapódását.

 4. Fúrás előtt ellenőrizzen mindent még egyszer

  Ha lyukat kell fúrnia csempébe, a lyuk helyzetét egy felragasztott papír ragasztószalag csíkon jelölje be. Ez megelőzi a fúrószár megcsúszását. Használjon szintezőt vagy a csempék közötti vonalakat. Ellenőrizze, hogy a második lyuk vízszintes vonalra esik-e az elsővel. Lassú sebességgel fúrjon ütvefúró funkció nélkül. Ellenőrizze, hogy a lyuk elég mély-e ahhoz, hogy a tipli teljesen a falba mélyedjen a csempe mögött. Ez megelőzi a csempe megrepedését a csavar meghúzásakor. Igyekezzen lehetőség szerint minden tárgyat egy vonalba helyezni, mivel ez rendezettebb hatást kelt.

 5. Válassza ki a megfelelő tiplit

  Tégla- vagy betonfal esetén használjon univerzális 6 mm-es tipliket, azonos átmérőjű fúrószárral. Nehezebb tükrök esetén ajánlatos 8 mm-es fúrószárat és tipliket használni. Nagyon nehéz tükrökhöz (20 kg felett) a legjobb megoldás fém horgonycsavarokat használni.

 6. TIPP!

 7. A tükör felszerelése

  A könnyű fürdőszoba tükrök egyszerűen felszerelhetők tükörtartó kapcsokkal, dekoratív tükörtartóval vagy alumínium profillal. Ne használjon szilikon szigetelőanyagot – ez savas kémhatású lehet, és megtámadhatja a tükör bevonatát.

 8. TIPP!

  A megfelelő megvilágítással hangsúlyozhatja a tükröt vagy árnyaltan megvilágíthatja azt. Ehhez szüksége lesz egy fali konnektorra a tükör közelében.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Tükör felfüggesztése

3.6
3.6 of 5

206 összesen

 • 5
  93
 • 4
  34
 • 3
  18
 • 2
  19
 • 1
  42