Zuhany csaptelep cseréje

70% of 100%

Ha a régi zuhany csaptelepet ki kell cserélni, ezt az egyszerű munkát önállóan is elvégezheti.

 1. Zárja el a vizet

  Először zárja el a fő vízelzáró csapot. Ez általában közvetlenül a vízóra előtt található. Ezután nyissa meg a csapokat, és várja meg, amíg azokból már nem távozik víz.

 2. A csap eltávolítása

  A zuhany csaptelep eltávolításához, először lazítsa meg mindkét rozettát. Ezek alatt találhatók a z-idomok. Lazítsa meg a rögzítő anyákat vagy gyűrűket, ezután a régi csaptelep eltávolítható.

 3. Kétcsöves keverőcsap felszerelése

  A zuhany csaptelepeket általában a falra szerelik a két vízvezetékre. A meleg és hideg víz csövei általában 16 cm távolságban vannak. Ezt a távolságot korrigálhatja z-idomok segítségével.

 4. Z-idomok

  Csavarja rá a z-idomokat a vízcsövek menetes végére és nyomja rájuk a takaró rozettákat. Ezután szerelje fel a csaptelepet a z-idomokra az összekötő anyák és szigetelőalátétek segítségével. Ne felejtsen el némi teflonszalagot tekerni a menetekre (az anya meghúzási irányával egyező irányban).

 5. Húzza meg a csaptelepet annak megkarcolása nélkül

  Villáskulccsal húzza meg erősen a csaptelep rögzítőanyáit. Helyezzen egy rongydarabot az anyák krómfelületére, hogy azok ne sérüljenek. Soha ne csavarjon szét teflonszerelvényt, mert ez szivárgást okozhat. Nyissa meg a vízelzáró csapot, és ellenőrizze, nincs-e szivárgás.

 6. Kád csaptelepek

  A kád csaptelepek általában rendelkeznek egy második csatlakozással, amelyhez kézi zuhanyrózsa csatlakozik. Az ilyen csaptelepeken egy váltókarral szabályozható a vízáramlás iránya – a zuhanyrózsára vagy a csapra. A zuhanyrózsa állítható zuhanytartó rúdon rögzíthető.

 7. Termosztátos csaptelepek

  Ezek a keverőcsapok beállíthatók úgy, hogy állandó hőmérsékletet biztosítsanak, így ideálisak a zuhanyzáshoz és fürdőzéshez. Általában rendelkeznek biztonsági funkcióval, ami megakadályozza a 38°C-nál forróbb víz beállítását. Léteznek olyan típusok is, amelyek takarékos beállításával a vízáramlás akár 50%-kal is csökkenthető.

Értékelés

Noter ce guide détaillé.

Zuhany csaptelep cseréje

3.5
3.5 of 5

287 összesen

 • 5
  116
 • 4
  60
 • 3
  26
 • 2
  18
 • 1
  67